Σάββατο 20 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
Αδυνατεί να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας Βόνιτσας

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα την αδυναμία λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Βόνιτσας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Επανερχόμαστε με Ερώτησή μας για το ΚΥ Βόνιτσας, αφού η πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει λύσει το παραμικρό.

Στην απάντησή του το Υπουργείο στην υπ' αριθμ. 12093/13-05-2008 Ερώτησή μας, ανέφερε πως για το ΚΥ Βόνιτσας προβλέπονται συνολικά 5 θέσεις Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, μία εκ των οποίων είναι αυτή του διευθυντή. Από αυτές τις θέσεις, είναι καλυμμένες μόλις δύο. Στις 16/10 στην 130.039 απάντηση επί της 6029/22-09-2008 Ερώτησής μας, η κατάσταση είχε παραμείνει η ίδια. Σήμερα, ένα χρόνο μετά την πρώτη μας Ερώτηση, εξακολουθούν να προβλέπονται συνολικά 5 θέσεις Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας, μία εκ των οποίων είναι αυτή του διευθυντή, ενώ από αυτές τις θέσεις, είναι καλυμμένες μόλις δύο.

Από τα παραπάνω προκύπτει πως, εδώ και ένα χρόνο, τουλάχιστον, οι θέσεις παραμένουν κενές. Φυσικά τα πράγματα είναι χειρότερα. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου μεταφέρει μία παθολόγο στο Αγρίνιο για να καλύψει τα εκεί κενά. Ετσι το ΚΥ Βόνιτσας μένει ουσιαστικά με μισό παθολόγο, αφού η θέση καλύπτεται από το διευθυντή. Μάλιστα, ενώ η παθολόγος επιστρέφει στο ΚΥ Βόνιτσας από τον Ιούνη, έχει κάνει αίτηση για άλλη θέση. Η προοπτική να μείνει χωρίς παθολόγο το Κ.Υ. είναι εμφανής.

Πρέπει να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη ειδικότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία μίας μονάδας υγείας, αφού οι παθολόγοι είναι αυτοί που κάνουν τις πρώτες διαγνώσεις, τις παραπομπές, τη συνταγογραφία κλπ. Οι λειτουργίες αυτές δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν μόνο με τους γιατρούς που εκπληρώνουν την υπηρεσία υπαίθρου, όπως προσπαθεί να κάνει το Υπουργείο.

Η πολιτική που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνειδητά εμπορευματοποιεί, ιδιωτικοποιεί και υποβαθμίζει τις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, αντιμετωπίζει την Υγεία σαν κόστος που επιβαρύνει τους κρατικούς προϋπολογισμούς, γι' αυτό περικόπτει τις κρατικές δαπάνες για την κοινωνική ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το κόστος αυτής της πολιτικής καλούνται να το πληρώσουν οι εργαζόμενοι με τη χειροτέρευση της ζωής τους, και ο ελληνικός λαός με τη χειροτέρευση των υπηρεσιών Υγείας που απολαμβάνει.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι άμεσα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την πλήρη στελέχωση του ΚΥ με το απαραίτητο μόνιμο ιατρι­κό και νοσηλευτικό προσωπικό, αφού τα κενά παραμένουν ένα χρόνο μετά την πρώτη μας Ερώτηση;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ